חדשות

טעמים של בריאות ב"שמן ארץ גשור"
לטעם המופלא ולארומה המשובחת של שמן הזית אין תחליף, וההנאה ממנו גם לא תותיר אותנו עם נקיפות מצפון, המגיעות פעמים רבות כ"עיסקת חבילה" מצערת לאחר התענגות קולינארית:

שמן הזית ניחן, לשימחתנו, ברפרטואר מרשים ומעודד של סגולות בריאותיות, אשר זכו להכרה כבר בימי קדם, אז נחשב שמן הזית לסמל אצולה של ממש.

לדברי יוסי פרידמן, מנכ"ל בית הבד של "ארץ גשור": "בבית הבד של ארץ גשור מייצרים שמן זית כתית מעולה, תוך שליטה מלאה על תהליך ייצור השמן כולו, החל מברירת סוג הכרם וסוג הקרקע, דרך ייצור עצמי ומוקפד של השתילים האיכותיים, עיצובם המדוקדק של העצים בכרם וכלה בתהליך המסיק, הייצור ואיחסון השמן. הזיתים נמסקים מכנית ללא מגע יד אדם, והשמן מתאפיין ברמת חמיצות נמוכה ובפרמטרים בריאותיים רבים נוספים."

מבין סגולותיו של שמן הזית ניתן למנות :

• שמן זית מסייע בהפחתת רמות הטריגליצרידים (שומנים) בדם.
• שמן זית מסייע לספיגת הסידן והמינראלים בגוף.
• שמן זית מכיל כמות גדולה של אנטי אוקסידנטים (נוגדי חימצון) ולכן מעכב את הזדקנות העור.
• שמן הזית בריא במיוחד לנשים בהריון ולנשים מיניקות, מכיוון שהוא מכיל "מנת בריאות" של ויטמין E.
• שמן הזית מסייע בהפחתת חומציות הקיבה, מגן מפני כיבי קיבה ובאופן כללי תורם לתקינות פעילות המעיים.
• הרכיבים הפעילים בשמן הזית פועלים יחדיו בסינרגיה ומפחיתים את הסיכון לחלות במחלות לב, אסטמה, סוכרת, או טרשת עורקים.
• בשמן זית כתית מעולה מצויים רכיבים המשמשים כנוגדי דלקת טיבעיים.
• בשמן זית מצויות אומגה 9, אומגה 6 ואומגה 3- שתרומתן הרבה לבריאות הגוף ידועה.

שמן ארץ גשור מקיבוץ גשור בדרום רמת הגולן הוא שמן-עילית זני המיוצר בשיטות גידול קפדניות בהשראת תחום גידול הענבים ליין. שמן ארץ גשור מכיל מרכיבים תזונתיים איכותיים ובריאים, ומותאם בשלמות לצורכי המטבח הבריאותי-וגם אנין הטעם.

BALANCE – המגזין לסגנון חיים ספורטיבי
נכתב על ידי קרן גביש, פורסם בתאריך 18-12-2007 23:45