חדשות

בית הבד "ארץ גשור" משיק את "קולקציית שמני הזית"
בקיבוץ "גשור" הממוקם בדרום רמת הגולן נחנך לאחרונה בית בד מודרני וחדשני, המתמחה בהפקה של שמן זית זני, איכותי ובריא, המותאם בשלמות לצורכי המטבח אנין הטעם.
 
השמן מיוצר בשיטות גידול קפדניות, בהשראת תחום גידול הענבים ליין, ועובר מבחני טעימה קפדניים בסטנדרטים בינלאומיים. סדרת ארץ גשור מביאה מבשרת על מהפכת טעמים, המאפשרת גם לבשלן החובב להכיר מקרוב את זני השמנים שהפכו זה מכבר למצרך מבוקש בקרב מטבחם של טובי השפים במסעדות הגורמה בארץ: החל מזן ה"קורנייקי" העשבוני ונטול המרירות, זן הלצ'ינו המתקתק בעל הארומה המזכירה עגבניות ירוקות, דרך זן הפישולין החריף והפירותי, זן הסורי הפיקנטי המכיל רמה גבוהה של חומצה אולאית, ועד זן הברנע המריר. לכל שמן ארומה ייחודית, צבע אופייני הנע בין צהבהב לירוק כהה וטעם המשתלב היטב במזונות שונים. עוד מציע בית הבד של "ארץ גשור" את "שמן הבית" שטומן בחובו את הפישולין הצרפתי שמעניק את נגיעת הטעם הפירותי, הברנע הישראלי המוסיף לתערובת מעט חריפות ומרירות, ואת הארבקינה הספרדי שתורם שתורם עידון וארומה ייחודיים.
 
מזון + באינטרנט. דצמבר 2007