פיקואל

 

אחד הזנים המפורסמים והנפוצים בעולם. מקורו בספרד, באיזור אנדלוסיה, ושמו בא לו מצורתו המזכירה כיפה של הר (הרPico=).
זן עמיד מאוד מבחינה אקלימית המתמודד בצורה טובה הן סוגי קרקעות שונות ותנאי שטח מגוונים והן עם מזג אוויר קיצוני (בעיקר מזג אוויר קר). עוצמת הצימוח של העץ גבוהה יחסית עם נטייה לנוף פתוח ורחב, מה שהופך את הזן לפחות מתאים לשיטות מסיק מתקדמות (בוצרת). הפרי מאורך במקצת, מעוגל וסימטרי, בינוני בגודלו ומשמש הן לכבישה והן לשמן.

גם לזן הזה מגוון רחב מאוד של ארומות המשתנות מאיזור גידול אחד למשנהו, אך המאפיין העיקרי שלו הוא טעמי הפרי הבולטים, טעמים שמזכירים את הזן הסורי. נחשב לזן סירוגי למדי עם הבדלים בינוניים עד גבוהים משנה לשנה.

השמן נחשב לטוב עם אחוז גבוה יחסית של חומצה אולאית (אומגה 9). "יחסי הציבור" הטובים שלו ושכיחותו הרבה בספרד ובעולם הופכים אותו לשמן מבוקש.