בריא לדעת

כללי זהב מארץ גשור.

  1. שמן איכותי - מועצת הזיתים עורכת בדיקות כימיות למידת התחמצנות השמן ומסמנת את איכותו. קנו רק שמן הנושא את תג המועצה.

  2. רמת חמיצות - העדיפו תמיד שמן "כתית מעולה" בעל רמת חמיצות עד 0.8 אחוז. ככל שרמת החמיצות נמוכה, השמן איכותי יותר ובריא יותר. שמן עליו כתוב "שמן זית" בלי המושג "כתית" - הוא תערובת של שמן זית מזוכך עם שמן זית כתית. הימנעו משמן "מזוכך" - שמן שהופק באמצעים כימיים

  3. תנאי אחסון אופיטמאליים - אחסנו את השמן במקום חשוך וקריר.

  4. תוספת מושלמת - שמן זית איכותי הוא תבלין לכל דבר. שמן מוסיף ארומה למזון מבושל, דגנים, תבשילי קטניות וירקות, פסטות, רטבים מבוססי יוגורט, עגבניות, טחינה ועוד!